2007-08-10

Gott med rabarberkräm!

Idag har jag kokat härlig kräm med rabarber som legat i kylen sen ett besök på lotten häromveckan och jordgubbar från frysen, både skivade och hela (rester i kylen från jordgubbstårtan jag bjöd på igår). Så gott med kräm och mjölk! Lyckades ta precis lagom socker för att det varken skulle bli för sött eller för surt. Påminner om barndomens kvällsmat.



Så här gjorde jag krämen:

* Skölj rabarber, skär av ändarna och skär i bitar (så här års bör man se upp med
tjocka stjälkar eftersom det då kan bli "stråigt" - så helst smala!)

* Koka upp rabarber med lite vatten och koka tills de blir mjuka

* Tillsätt socker, smaka av och koka upp igen

* Tillsätt jordgubbar, smaka ifall det behövs mer socker och koka upp

* Lös upp potatismjöl i lite vatten och red av krämen

* Koka upp och ställ åt sidan för att svalna

- omständlig förklaring av enkel kräm, va? -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar