2007-03-19

Grönsaker på gång!

Härlig bild i grodperspektiv på purjolöken som överlevt vintern, den är väl 10-15cm hög och smal som en salladslök. Verkar inte vilja växa mer, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, lät den stå kvar bara för att testa. Det var ju första gången jag odlade purjo förra året, när jag fick några "skott" och jag vet inte riktigt om det går att odla fram såna stora som man är van vid från affärn.

Så här ser det ut nu där jordärtskockorna blommade så fint och under varje stjälk finns en jordärtskocka som väl är färdig för skörd nu. Tyvärr har jag ju inte vant mig vid att äta dem ännu, men gillar blommorna. Ska försöka plocka upp två tredjedelar och hitta någon i min närhet som uppskattar dem!


Mangold står kvar i grönsakslandet och såvitt jag förstått ska de börja växa till nu igen när värmen kommer. Fortfarande finns några burkar förvälld mangold i frysen men att få färsk igen ser vi fram emot!


Även persilja är ju flerårig (två) och den börjar också komma. Härligt med grönsaker som kommer utan att man arbetar för det! Finns inte så många sådana tror jag.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jordärtskockor och purjo kan man koka ihop /som potatissoppa/ och det är jättegott. I år, för första gången, har jag förkultiveralt purjo och hoppas på en fin skörd.

    Hälsningar /Anna

    SvaraRadera