Kebapche (makedonska avlånga ”köttbullar”) ca 15st
300 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 krm vegeta*
1 skiva vitt bröd
matolja
½ finhackad lök ev. persilja
Lägg brödskivan i blöt i vatten, krama ur och blanda med färsen.
Blanda ner övriga ingredienser,
olja efter behag så att smeten får bra konsistens.
Forma avlånga biffar, grilla!
Servera med salt, chilipulver, salladslök och bröd.
*Vegeta är en kryddblandning som påminner om Aromat, säljs i affärer med välsorterad ”utlands-avdelning” i en blå påse eller burk.
300 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 krm vegeta*
1 skiva vitt bröd
matolja
½ finhackad lök ev. persilja
Lägg brödskivan i blöt i vatten, krama ur och blanda med färsen.
Blanda ner övriga ingredienser,
olja efter behag så att smeten får bra konsistens.
Forma avlånga biffar, grilla!
Servera med salt, chilipulver, salladslök och bröd.
*Vegeta är en kryddblandning som påminner om Aromat, säljs i affärer med välsorterad ”utlands-avdelning” i en blå påse eller burk.

Hamburgare
400g nötfärs
<½ dl matolja 1 tsk salt ½ hackad lök 1-2 pressade vitlöksklyftor ½ krm svartpeppar grillkrydda ”Chili”
Blanda till en smet, forma burgare, grilla!
400g nötfärs
<½ dl matolja 1 tsk salt ½ hackad lök 1-2 pressade vitlöksklyftor ½ krm svartpeppar grillkrydda ”Chili”
Blanda till en smet, forma burgare, grilla!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar