2006-08-04

Recept på "Squash-raggmunkar"

Ja, dom påminner om raggmunkar, och jag äter helst med lingonsylt, men det är egentligen balkan-mat och serveras gärna med fetaost eller sk. turkisk youghurt.


Qofte [kjoffte] med squash 3 port
(reeceptet går bra att dubbla)

1 squash

1 ägg
1 lök
3 msk mjöl
svartpeppar, vegeta*, persilja

Skala squashen och riv den (husshållsassistenten kommer väl till pass!).
Salta ordentligt, låt vila 15 minuter och krama sedan ur vattnet.

Finhacka löken. Blanda ner den, ägget, mjöl och kryddor i smeten.

Hetta upp olja (kring 0,5cm) på botten av en stekpanna.
Klicka i och bred ut smeten till "plättar".
Stek tills de får fin färg på båda sidorna.
Tillsätt mer mjöl vid behov.

*Vegeta är en kryddblandning som påminner om Aromat, säljs i affärer med välsorterad ”utlands-avdelning” i en blå påse eller burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar